Tulipfields

Activiteiten in Hoorn – Tulpenvelden

Bezoek de tulpenvelden rondom Hoorn

Op slechts 10 minuten van het centrum van Hoorn, vindt je verschillende tulpenboerderijen met de vele unieke tulpenvelden. Van geel, tot oranje tot rood en paars, je kunt hier allerlei kleurrijke tulpenvelden vinden. West-Friesland staat bekend om de landbouw en zijn grote weilanden. Hoorn maakt ook deel uit van de regio West-Friesland en is daarmee het perfecte startpunt, om de omliggende tulpenvelden te verkennen.

Bezoek de tulpenvelden in West-Friesland en rondom Hoorn

Typisch Nederlands is toch wel de tulp! Nederland staat dan ook bekend om deze iconische en mooie bloem. Tulpentijd in Nederland, is slechts een korte periode, waar je de verschillende tulpenvelden rondom Amsterdam en in het noorden van Nederland kunt bezoeken. Hoorn en de omliggende regio ‘West-Friesland’, staan bekend om de mooiste tulpenvelden. Je kunt zelfs de Stoomtram pakken en genieten van de verschillende tulpenvelden, terwijl je ook nog eens geniet van deze iconische treinreis. Je zou denken dat al deze ‘buzz’, over de werkelijke bloem gaat. Maar je realiseert je misschien niet, dat de meeste van deze prachtige tulpenvelden, eigenlijk allemaal om de ‘bollen’ draaien! De meeste bloemen worden afgesneden en weggegooid. Door de bloem af te snijden, stroomt alle energie naar de bol, dat zorgt voor grotere en sterkere bollen. Ideaal voor export!

Meer informatie over de tulpenvelden rondom Hoorn

Wanneer is het tulpentijd?
Plan je reis goed, want helaas kun je niet het hele jaar door van deze mooie tulpen genieten. Tulpentijd is slechts een korte periode tussen half maart en half mei. Tijdens het tulpenseizoen transformeren tulpenbollen, naar de mooiste bloemen. Gedurende deze tijd vindt je de mooiste tulpenvelden rondom Hoorn. Op slechts 10 minuten van het centrum van Hoorn vindt je verschillende tulpenboerderijen, met de vele unieke tulpenvelden. Van geel tot oranje tot rood en paars, op deze kleurrijke velden kun je allerlei tulpensoorten vinden.

Waar zijn de tulpenvelden te vinden?
De regio ‘West-Friesland’ staat bekend om de landbouw en het zijn grote weilanden. Hoorn maakt ook deel uit van de regio West-Friesland en is daarmee het perfecte startpunt, om de omliggende tulpenvelden te verkennen. Je vindt de mooiste tulpenvelden rond Venhuizen, de Goorn, Berkhout, Wieringerwerf en Obdam. Al deze plaatsen liggen op slechts 15 minuten van Hoorn. Om het u nog gemakkelijker te maken, hebben we een eenvoudige ‘tulpenkaart’ gemaakt. Deze kaart markeert de mooiste tulpenvelden en tulpenboerderijen rondom Hoorn.

Hoe kom je het beste bij de tulpenvelden?
De gemakkelijkste manier om de tulpenvelden te bereiken, is met de auto of fiets. Als je met de auto komt, kan je de A7 nemen, als je van plan bent om in de richting van Wieringerwerf te gaan. Als je van plan bent richting Venhuizen te gaan, kan je de N506 nemen. Als je van plan bent om op de fiets te gaan, kan je ook overwegen een beetje dichter bij het centrum van Hoorn te blijven. Ga dan ofwel in de richting van ‘Berkhout’ en ‘de Goorn’ (5 km van het stadscentrum) gaan of in de richting van ‘Venhuizen’ (12 km van het stadscentrum).

Tip: je kunt fietsen huren in het centrum van Hoorn. Op een mooie lentedag is het een geweldige manier om de omgeving van Hoorn te verkennen, door naar en rondom de tulpenvelden te fietsen

Let op: Over het algemeen, is het niet toegestaan om de tulpenvelden te betreden. De meeste van deze velden zijn de belangrijkste bron van inkomsten voor de eigenaren. Als je de tulpenvelden betreedt, kun je de bloemen en bollen gemakkelijk beschadigen. Als je van plan bent om de tulpenvelden te betreden, kunt je het beste een echte tulpenboerderij bezoeken. Verschillende tulpenboerderijen bieden rondleidingen aan, zodat u kunt genieten van de tulpenvelden. Maak je foto te midden van de velden, terwijl je meer leert over deze prachtige bloem.

Stoomtram van Hoorn naar Medemblik

Geniet van de treinreis, terwijl de mooiste tulpenvelden voorbij komen

Onze favoriete optie is om de stoomtram van Hoorn naar Medemblik te nemen. Het spoor van de stoomtrein loopt letterlijk tussen de verschillende tulpenvelden door. Wat een geweldige manier om van de tulpenvelden te genieten.

Tulpen tour op een echte tulpenboerderij

Betreedt de tulpenvelden en leer meer over deze unieke bloem

De beste manier om dichtbij de tulpen te komen, is om een tulpentour te boeken! De tulpenboerderij van onze partner, biedt meer dan 50 verschillende tulpen. Neem je foto’s te midden van de tulpenvelden en leer wat er nodig is om tulpen te groeien.

Tulpen Kaart

Vind eenvoudig de mooiste tulpenvelden rondom Hoorn

We weten dat het best een uitdaging kan zijn om de mooiste tulpenvelden te vinden. Daarom hebben we het huiswerk al voor je gedaan! Bekijk deze Tulpenkaart van tulpenvelden rond Hoorn. Binnen 15 minuten kunt u genieten van de mooiste tulpenvelden.