Westfries Museum

Activiteiten in Hoorn – Westfries Museum

Een reis terug in de tijd - alles over de Gouden Eeuw!

Het bezoeken van het Westfries Museum, betekent een reisje in de geschiedenis van Nederland en Hoorn in de 17e eeuw. Het gebouw van het ‘Westfries Museum’ is waar voorheen de rechtbank te vinden was. Het gebouw dateert dan ook van 1632 en is een officieel stadsmonument. Het museum beschikt over 27 verschillende kamers, met allemaal een unieke collectie aan items uit de Gouden (17e) Eeuw.

Bezoek website

Het Westfries Museum

Op het centrale plein van Hoorn, de Roode Steen, kan je het ‘Westfries Museum’ vinden. Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw, van schilderijen tot zilver en VOC gerelateerde items.

Het museum biedt daarnaast ook een geheel unieke VR-experience aan. Door middel van een VR bril, waan je je in Batavia in 1627 en krijg je een goed idee hoe het leven daar geweest moest zijn. Basis voor deze VR-experience is de oudst geschilderde kaart van Batavia uit 1627. Je wordt rondgeleid door kaartenmaker Frans Floris van Berckenrode, de maker van de kaart die in 1918 op een zolder van het stadhuis van Hoorn werd ontdekt

Adresgegevens:

Roode Steen 1
1621 CV Hoorn
Nederland

Meer informatie..

Bezoek website

Meer informatie over het Westfries Museum..

Het museum op de Roode Steen, is niet altijd een museum geweest. Zo was het Westfries Museum onder andere het Statencollege en werd in 1795 als rechtbank in gebruik genomen. De cellen van de rechtbank, zijn dan ook nog op de zolder van het museum te vinden. In 1880, werd het gebouw in gebruik genomen als museum.

Het centrale museum in Hoorn, is een goede plek om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis. Hoorn speelde namelijk een belangrijke rol in deze geschiedenis! In de kelder van het Westfries Museum, kan je een grote stadsplattegrond vinden, welke meer laat zien over Hoorn en de Gouden Eeuw.

Verder beschikt het museum aan de Roode Steen ook over een tuin. Vanuit het museum is de tuin te bereiken, welke een goed zicht geeft op de achterkant van het museumgebouw.