Oostereiland

Activiteiten in Hoorn- Oostereiland

Ontdek Oostereiland

Oostereiland brengt je echt terug in de tijd. Met de prachtige natuur die Hoorn te bieden heeft, ligt Oostereiland aan de Grashaven in Hoorn. Het grote gevangenisgebouw is dan ook een echte blikvanger.

Bezoek website

Oostereiland

Oostereiland brengt je echt terug in de tijd. Met de prachtige natuur die Hoorn te bieden heeft, ligt Oostereiland aan de Grashaven in Hoorn. Het grote gevangenisgebouw is dan ook een echte blikvanger. Neem de tijd om rond te lopen op het eiland en te genieten van het uitzicht dat het Oostereiland te bieden heeft, of geniet van heerlijke gebak en koffie bij ‘Brasserie Oostereiland’.

Kosteloos

Toegang tot Oostereiland is kosteloos. Voor een bezoek aan het Museum van de Twintigste Eeuw, Cinema Oostereiland en de Halve Maen dient u een entreebewijs te kopen.

Adresgegevens

Krententuin,
1621 DD Hoorn

Openingstijden

Oostereiland is altijd toegankelijk. Bekijk de openingstijden van de attracties voor de specifieke openingstijden.

Meer informatie..

Bezoek website

Meer informatie over Oostereiland..

Door de jaren heen, heeft Oostereiland verschillende functies gehad, waar het allemaal startte in 1662. Snel nadat de bouw van het kunstmatige eiland werd voltooid, werden de pakhuizen gebruikt voor VOC gerelateerde opslag. Een lange tijd, werd het eiland ook gebruikt door de Admiraliteit (marine). Terugkijkend, is wellicht de meeste bekende functie van het eiland, toch wel als gevangenis. Het grote gevangenis gebouw is dan ook nog steeds een echte blikvanger. Tussen 1829 en 2003 werd dit namelijk als gevangenis gebruikt. In 2012 is het volledige gerenoveerd, waar de oude gevangenis en pakhuizen werden omgetoverd to appartementen, een hotel, bioscoop en brasserie. Grappig feitje is, dat de kamers van het hotel de oude gevangenis cellen zijn. Op Oostereiland kan je ook de het 17e eeuwse VOC schip de ‘Halve Maen’ vinden.

Museum van de Twintigste Eeuw

Waar andere museum je terug brengen naar de 17e eeuw, gaat dit museum volledig over de twintigste eeuw. Ga terug in de tijd en beleef hoe onze voorouders leefde.

Meer info

Halve Maen – VOC schip

Bezoek een echt VOC schip uit 1609 in Hoorn! De ‘Halve Maen’ is een replica van een echt VOC-schip. De ‘Halve Maen’ ligt in Hoorn en geeft een goed beeld, hoe zwaar het 17e eeuwse schippers leven geweest moet zijn.

Meer info

Cinema Oostereiland

The only cinema in the city center of Hoorn, is ‘Cinema Oostereiland’. This cinema plays a great variety of local and blockbuster movies.