Activiteiten in Hoorn

Activiteiten in Hoorn..

Alle activiteiten & uitjes in Hoorn..

Mis tulpenseizoen niet!

Tulpenvelden rondom Hoorn

Op slechts 10 minuten van het centrum van Hoorn vindt u verschillende tulpenboerderijen met de vele unieke tulpenvelden. Van geel, tot oranje tot rood en paars, je kunt hier allerlei kleurrijke tulpenvelden vinden.

Meer info
Alles over de VOC-tijd!

Westfries Museum 

Op het centrale plein van Hoorn, de ‘Roode Steen’, kan je het ‘Westfries Museum’ vinden. Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw, van schilderijen tot zilver en VOC gerelateerde items.

Meer info

Op jacht naar de geschiedenis van Hoorn – speurtocht en kennisquiz 

De leukste manier om Hoorn te ontdekken, is om op jacht te gaan naar antwoorden. Met deze speurtocht, bestaande uit 10 interactieve vragen, wordt je op pad gestuurd, om de juiste antwoorden te vinden.

Meer info

Halve Maen

Bezoek een echt VOC schip uit 1609 in Hoorn! De ‘Halve Maen’ is een replica van een echt VOC-schip. De ‘Halve Maen’ ligt in Hoorn en geeft een goed beeld, hoe zwaar het 17e eeuwse schippers leven geweest moet zijn.

Meer info

Oostereiland

Oostereiland brengt je echt terug in de tijd. Met de prachtige natuur die Hoorn te bieden heeft, ligt Oostereiland aan de Grashaven in Hoorn. Het grote gevangenisgebouw is dan ook een echte blikvanger.

Meer info

Rondleiding met stadsgids

Wil je Hoorn echt leren kennen, boek dan een rondleiding door Hoorn. Leuk voor gezinnen met kinderen, stellen, of voor groepen.

Meer info

Stoomtram Hoorn

De stoomtram van Hoorn naar Medemblik, begon allereerst in 1887. Vandaag de dag, kan je nog steeds genieten van het prachtige landschap, door een ritje met de machtige stroomtram te maken. Maak je klaar, spring op de tram, wacht voor de fluit, leun achterover en geniet van een prachtige rit op dit mooie stukje geschiedenis.

Meer info

Hoorn shuttle bus stads tour

De volledig elektrische shuttle bus is een goede optie, mochten lopen moeizaam gaan. Daarnaast is het simpelweg ook een hele leuke manier om de oude binnenstad van Hoorn te bezichtigen.

Meer info

Museum van de Twintigste Eeuw

Waar andere museum je terug brengen naar de 17e eeuw, gaat dit museum volledig over de twintigste eeuw. Ga terug in de tijd en beleef hoe onze voorouders leefde.

Meer info

Water Taxi

Een van de beste manieren om Hoorn te verkennen, is vanaf het water. Geniet van een boot tour of kort ritje met de Watertaxi.

Meer info

Fiets Taxi

De Fiets Taxi in Hoorn, is een unieke manier om van A naar B te reizen. Naast losse ritten, biedt de Fiets Taxi ook stadstours aan.

Meer info

Kaasmarkt Hoorn

In de periode tussen 18 Juni en 27 Augustus, kan je de kaasmarkt van Hoorn elke dinsdag bezoeken. Geniet van volksdans, de kaasdragers en uiteraard de kaasmarkt.

Meer info

Marina Kaap

Slechts 10 minuten van het stadscentrum van Hoorn, ligt ‘Marina Kaap’. Marina Kaap is een prachtige plek om te genieten van de natuur die Hoorn te bieden heeft. Naast natuur, zijn hier ook gezellige restaurants / strandtenten te vinden.

Meer info

Stand Up Paddle (Suppen)

Sup staat voor Stand Up Paddle en is de perfecte activiteit voor de sportieveling onder ons. Mocht je op zoek zijn naar een leuk uitje, genieten van het water en Hoorn ontdekken op een sportieve manier, dan is suppen een zeer geschikte activiteit!

Meer info

Winkelen in Hoorn

De twee voornaamste winkelstraten in Hoorn, zijn de ‘Grote Noord’ en ‘Kleine Noord’. Op deze twee straten kan je een groot aanbod van verschillende winkels vinden. Van kledingwinkels tot boekenwinkels.

Meer info

Gratis city map

Alle bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje, inclusief loop route!

De gratis Visithoorn.nl flyer is te vinden op verschillende locaties in de stad. Onze flyer is onder andere te vinden bij het Westfries Museum, Museum van de Twintigste Eeuw en verschillende horeca gelegenheden zoals De Waag, Winston, Brasserie Oostereiland, De Hoofdtoren en de Korenmarkt! Lees meer over alle activiteiten, de geschiedenis en verken Hoorn, met onze looproute!