Westfries Museum

Activiteiten in Hoorn – Westfries Museum

Een reis terug in de tijd - alles over de Gouden Eeuw!

Het bezoeken van het Westfries Museum, betekent een reisje in de geschiedenis van Nederland en Hoorn in de 17e eeuw. Het gebouw van het ‘Westfries Museum’ is waar voorheen de rechtbank te vinden was. Het gebouw dateert dan ook van 1632 en is een officieel stadsmonument. Het museum beschikt over 25 verschillende kamers, met allemaal een unieke collectie aan items uit de Gouden Eeuw.

Bezoek website

Het Westfries Museum

Op het centrale plein van Hoorn, de Roode Steen, kan je het ‘Westfries Museum’ vinden. Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw, van schilderijen tot zilver en VOC gerelateerde items.

Het museum biedt daarnaast ook een geheel unieke VR-experience aan. Door middel van een VR bril, waan jij je in Hoorn van 1650 en krijgt een goed idee hoe het leven geweest moest zijn. Zo vaar je bijvoorbeeld mee op een VOC schip en loop je door de straten van Hoorn.

€ 9,00
per persoon

Prijs per persoon:
Volwassenen (> 18 jaar) € 9,00 (65+: € 7,50)
Kinderen (< 18 jaar): Gratis

Openingstijden :

Maandag – Vrijdag: 11.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, Zondag: 13.00 tot 17.00 uur

Adresgegevens:

Roode Steen 1
1621 CV Hoorn
Nederland

Meer informatie..

Bezoek website

Meer informatie over het Westfries Museum..

Het museum op de Roode Steen, is niet altijd een museum geweest. Zo was het Westfries Museum onder andere het statencollege en werd in 1795 als rechtbank in gebruik genomen. De cellen van de rechtbank, zijn dan ook nog op de zolder van het museum te vinden. In 1880, werd het gebouw in gebruik genomen als museum.

Het centrale museum in Hoorn, is een goede plek om meer te leren over de Nederlandse geschiedenis. Hoorn speelde namelijk een belangrijke rol in deze geschiedenis! In de kelder van het Westfries Museum, kan je een grote stadsplattegrond vinden, welke meer laat zien over Hoorn en de Gouden Eeuw.

Verder beschikt het museum aan de Roode Steen ook een tuin. Vanuit het museum is de tuin te bereiken, welke een goed zicht geeft op de achterkant van het museum gebouw.