Activiteiten in Hoorn

Activiteiten in Hoorn..

Winkelen

Eten & Drinken

Hoogtepunten in Hoorn..

Alles over de VOC-tijd!

Westfries Museum 

Op het centrale plein van Hoorn, de ‘Roode Steen’, kan je het ‘Westfries Museum’ vinden. Het Westfries Museum toont de rijkdom van de Gouden Eeuw, van schilderijen tot zilver en VOC gerelateerde items.

Meer info
Mis tulpenseizoen niet!

Tulpenvelden rondom Hoorn

Op slechts 10 minuten van het centrum van Hoorn vindt u verschillende tulpenboerderijen met de vele unieke tulpenvelden. Van geel, tot oranje tot rood en paars, je kunt hier allerlei kleurrijke tulpenvelden vinden.

Meer info

Stoomtram Hoorn

De stoomtram van Hoorn naar Medemblik, begon allereerst in 1887. Vandaag de dag, kan je nog steeds genieten van het prachtige landschap, door een ritje met de machtige stroomtram te maken. Maak je klaar, spring op de tram, wacht voor de fluit, leun achterover en geniet van een prachtige rit op dit mooie stukje geschiedenis.

Meer info

Oostereiland

Oostereiland brengt je echt terug in de tijd. Met de prachtige natuur die Hoorn te bieden heeft, ligt Oostereiland aan de Grashaven in Hoorn. Het grote gevangenisgebouw is dan ook een echte blikvanger.

Meer info

Kaasmarkt Hoorn

In de periode tussen 18 Juni en 27 Augustus, kan je de kaasmarkt van Hoorn elke dinsdag bezoeken. Geniet van volksdans, de kaasdragers en uiteraard de kaasmarkt.

Meer info

Alle activiteiten & uitjes in Hoorn..

Rondleiding met stadsgids

Wil je Hoorn echt leren kennen, boek dan een rondleiding door Hoorn. Leuk voor gezinnen met kinderen, stellen, of voor groepen.

Meer info

Museum van de Twintigste Eeuw

Waar andere museum je terug brengen naar de 17e eeuw, gaat dit museum volledig over de twintigste eeuw. Ga terug in de tijd en beleef hoe onze voorouders leefde.

Meer info

Water Taxi

Een van de beste manieren om Hoorn te verkennen, is vanaf het water. Geniet van een boot tour of kort ritje met de Watertaxi.

Meer info

Marina Kaap

Slechts 10 minuten van het stadscentrum van Hoorn, ligt ‘Marina Kaap’. Marina Kaap is een prachtige plek om te genieten van de natuur die Hoorn te bieden heeft. Naast natuur, zijn hier ook gezellige restaurants / strandtenten te vinden.

Meer info

Suppen in Hoorn

Sup staat voor Stand Up Paddle en is de perfecte activiteit voor de sportieveling onder ons. Mocht je op zoek zijn naar een leuk uitje, genieten van het water en Hoorn ontdekken op een sportieve manier, dan is suppen een zeer geschikte activiteit!

Meer info

Gratis city map

Alle bezienswaardigheden en activiteiten op een rijtje, inclusief loop route!

De gratis Visithoorn.nl flyer is te vinden op verschillende locaties in de stad. Leer meer over alle activiteiten, de geschiedenis en verken Hoorn, met onze looproute!

Bekijk de stadsmap